Het nieuwe pensioenstelsel voor HRM

« All Events

  • This event has passed.

Het nieuwe pensioenstelsel voor HRM

21 september 2023: 08:30 - 12:30

295
nieuwe-pensioenstelsel

Inleiding

Help! Het nieuwe pensioenstelsel?!
De
WTP is de uitkomst van het pensioenakkoord dat in de zomer van 2019 tussen werkgevers, werknemers en de overheid is gesloten. Over het nieuwe pensioenstelsel dus. De nieuwe wetgeving behelst een ingrijpende wijziging van de manier waarop we pensioen opbouwen. Alle pensioenregelingen in Nederland, écht alle pensioenregelingen, zullen in meer of mindere mate aangepast moeten worden.
Werk aan de winkel voor iedere werkgever met een eigen pensioenregeling dus! Het pensioenstelsel zal namelijk veel gaan veranderen!

Het nieuwe pensioenstelsel heeft een ingrijpende invloed op de pensioenopbouw. Zowel voor alle bestaande deelnemers aan een pensioenregeling als voor de toekomstige deelnemers zijn er grotere en kleinere veranderingen. Het is een ingewikkelde klus, waarbij de belangen van alle partijen (oudere medewerkers, midden medewerkers en jongere medewerkers maar ook van de werkgever) goed moeten worden meegewogen. Die belangen kunnen tegengesteld zijn: medewerkers zullen er op vooruitgaan, medewerkers zullen er op achteruitgaan, er zal dan een compensatieregeling moeten komen, maar op welke manier en hoe hoog? En dat alles moet ook nog betaald worden en betaalbaar zijn.

De tijd is relatief kort: de overgangsperiode duurt tot eind 2027, zodat vanaf 2028 alle pensioenregelingen voldoen aan de nieuwe wetgeving. Dat betekent dat er een beperkte tijd beschikbaar is om alle (!) pensioenregelingen in Nederland aan te passen. Iedere werkgever met een eigen pensioenregeling moet dus snel aan de slag om te voldoen aan het nieuwe pensioenstelsel!

Doel & resultaat

In deze cursus gebruiken we een praktische handleiding voor werkgevers om te leren omgaan met het nieuwe pensioenstelsel. Aan de hand van voorbeelden werken we samen de verschillende mogelijkheden uit. U krijgt inzicht in de gevolgen van de keuzes die bij de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel mogelijk zijn. Na de training kan de HRM-medewerker zelf concreet aan de slag te gaan om eventueel samen met een pensioenadviseur de nieuwe pensioenregeling vorm te geven. Onze pensioenexperts blijven op de achtergrond beschikbaar als klankbord en ter ondersteuning.

nieuwe-pensioenstelsel

Programma

08:15- 08:30 | Aanvangst

08:30 – 08:45 | Introductie

08:45- 12:15 | Sessie

12:15- 12:30 | Afsluiting

Doelgroep

  • directie;
  • management;
  • HRM;
  • kortom iedereen die met personeel en organisatie te maken heeft.

Docenten

Martijn Visser

Pensioenconsultant bij Laater

Jan Gerrit Kroon

Advocaat bij Blue Legal | Arbeidsrecht- Governance - Reorganisatie - ICT/ Privacy

Margot Verhoeven

Advocaat bij Blue Legal | Arbeidsrecht - Pensioenrecht - Contracten - Ontslag - Reorganisatie

Details

Date:
21 september 2023
Time:
08:30 - 12:30
Cost:
295
Event Category:

Venue

Blue Academy
Verlengde Poolseweg 40
Breda, 4818 CL Nederland

Organizer

Blue Academy
Phone
06 12345678
Email
testemail@gmail.com
View Organizer Website